n. 700 g kirjolohifileetä
1/3 tl kuivattua chilihiutaleita
2 valkosipulinkynttä murskattuina
3 rkl silputtua persiljaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
tarjoiluun:
sitruunalohkoja
silputtua basilikaa
Uunipaahdettu parsakaali:
2 pientä parsakaalia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria
1 sitruuna
3 rkl hienoksi raastettua parmesaania
Tsatsikiperunat:
600 g lapin puikulaperunoita
½ kurkku
½ ruukkua minttua
1-2 dl Tzazikia
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. jos sinulla on kiertoilmauuni, saat myös parsakaalit samaan uuniin.
- Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita öljy ja mausteet. Hiero kirjolohen pintaan ja laita kala uuniin n 13–15 minuutiksi.
- Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja silppua basilikaa pinnalle. Tarjoile esim. tsatsikiperunoiden ja uunipaahdetun parsakaalin kanssa.
Uunipaahdettu parsakaali
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Leikkaa parsakaali kukinnoiksi. Sekoita oliiviöljy ja valkosipulimurska parsakaalikukintojen joukkoon. Levitä uuni pellille
- Paahda uunissa n. 25 minuuttia kunnes parsakaali on rapsakkaa.
- Ripottele parmesaaniraaste kuumien parsakaalien pintaan.
- Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Tsatsikiperunat
- Keitä perunat suolatussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhon pohjalle ohueksi suikaloitu kurkku, silputtu minttu ja tsatsiki.
- Halkaise perunat ja kääntele joukkoon. Anna maustua hetken.