4 paistovalmista wienerleikettä
voita paistamiseen
1 sitruuna lohkoina
Sitruunamuusi:
600 g valmista perunamuusia
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 rkl sitruunan mehua
Kurkkusalaatti:
1 ruukku salaattia
1 kurkku
6 rkl väkiviinietikkaa
4 rkl sokeria
½ punttia hienonnettua tilliä
suolaa
Sulata voita pannussa. Kun voi kuplii, voit lisätä wienerleikkeen pannuun.
Paista kypsäksi n. 3–4 minuuttia per puoli.
Tarjoile sitruunaperunamuusin, sitruunalohkojen ja mummon kurkkusalaatin kanssa
Sitruunamuusi:
Lämmitä perunamuusi, lisää lämmitysvaiheessa sitruunankuori ja sitruunamehu. Muista pestä sitruuna huolellisesti ennen raastamista.
Kurkkusalaatti:
Puolita kurkku. Leikkaa kurkku kuorimaveitsellä tai juustohöylällä pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi.
Sekoita kulhossa viinietikka ja sokeri. Lisää joukkoon kurkut ja tilli, sekoita ja mausta ripauksella suolaa. Anna maustua.
Revi salaatti. Nostele maustuneet valutetut kurkut salaatin joukkoon.