400 g spaghettia
1 kg sydänsimpukoita eli hietasimpukoita (vongole)
80 g prosciutto crudoa (ilmakuivattua kinkkua)
100 g mascarponea
1 ruukku lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
¼ tl kuivattua chiliä
suola, mustapippuri
nokare voita
oliiviöljyä
- Pese ja harjaa simpukat puhtaiksi. Poista kaikki simpukat joiden kuoret eivät sulkeudu tai ovat rikkinäisiä.
- Aseta prosciuttoviipaleet pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes ovat rapeita.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
- Kuullota chili, valkosipulit ja sipuli nokareessa voita ja öljyä.
- Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehua hetken. Lisää mascarpone ja mausta suolalla.
- Kaada simpukat kiehuvan kastikkeen joukkoon ja sulje kansi. Pienennä lämpöä ja heiluta kasaria välillä.
- Simpukat ovat valmiit kun kaikki ovat avautuneet. Tämä ei saisi kestää kauemmin kuin 4 minuuttia; poimi mahdolliset kiinni jääneet simpukat pois.
- Lisää keitetty pasta ja kääntele varovasti kastikkeen joukkoon.
- Lisää pinnalle mustapippuria ja silputtua lehtipersiljaa.
- Murusta prosciutto päälle viimeiseksi.