n. 15 kpl
400 g lohifileetä
3 rkl ketjap manisia eli makeaa soijakastiketta
100 g suppilovahveroita
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
100 g ohuita riisinuudeleita
200 g kyssäkaalia
15 riisipaperiarkkia
ituja
salaattia
minttua, thaibasilikaa, korianteria
maapähkinävoikastike:
2 dl maapähkinävoita
½-1 dl vettä
3 rkl hoisin-kastiketta
2 rkl limen mehua
½ dl soijakastiketta
1 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl seesamiöljyä
- Fileoi kala, jos käytät kokonaista lohta tai kirjolohta. Leikkaa lohifileestä ohuita nahattomia viipaleita. Paista siivut kuumalla pannulla ja sudi molemmin puolin pintaan ketjap manisia. Anna jäähtyä.
- Paista suppilovahveroita öljyssä noin 5-10 minuuttia. Mausta sienet soijakastikkeella ja anna jäähtyä.
- Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
- Kuori kyssäkaali ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.
- Valmista rullat yksi kerrallaan. Täytä iso kulho vedellä ja käytä riisipaperiarkki vedessä. Asettele arkki leikkuulaudalle ja asettele melko lähelle reunaa muutama yrtin lehti, 1-2 suppilohvahveroa ja pala lohta. Asettele keskelle arkkia salaattia, riisinuudeleita, kyssäkaalia, ituja ja yrttejä. Kääri tiukalle rullalle aloittaen salaattipuolelta ja kääräisten lopuksi mukaan sienet ja lohi – näin ne jäävät kauniisti rullan pinnalle. Asettele rullat tarjolle niin, etteivät ne koske toisiaan, sillä riisipaperit tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni.
- Sekoita kaikki maapähkinävoikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat sopivan juoksevan rakenteen. Tarjoile kastike syysrullien dippikastikkeena.