Reseptit

Vietnamilaiset rullat

Vietnamilaiset kesärullat taipuvat syysruoaksi. Näissä riisipaperiin käärityissä rullissa maistuu lohi ja suppilovahverot vietnamilaisin vivahtein.

n. 15 kpl

400 g lohifileetä
3 rkl ketjap manisia eli makeaa soijakastiketta
100 g suppilovahveroita
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
100 g ohuita riisinuudeleita
200 g kyssäkaalia
15 riisipaperiarkkia
ituja
salaattia
minttua, thaibasilikaa, korianteria

maapähkinävoikastike:
2 dl maapähkinävoita
½-1 dl vettä
3 rkl hoisin-kastiketta
2 rkl limen mehua
½ dl soijakastiketta
1 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl seesamiöljyä

  1. Fileoi kala, jos käytät kokonaista lohta tai kirjolohta. Leikkaa lohifileestä ohuita nahattomia viipaleita. Paista siivut kuumalla pannulla ja sudi molemmin puolin pintaan ketjap manisia. Anna jäähtyä.
  2. Paista suppilovahveroita öljyssä noin 5-10 minuuttia. Mausta sienet soijakastikkeella ja anna jäähtyä.
  3. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä valumaan.
  4. Kuori kyssäkaali ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.
  5. Valmista rullat yksi kerrallaan. Täytä iso kulho vedellä ja käytä riisipaperiarkki vedessä. Asettele arkki leikkuulaudalle ja asettele melko lähelle reunaa muutama yrtin lehti, 1-2 suppilohvahveroa ja pala lohta. Asettele keskelle arkkia salaattia, riisinuudeleita, kyssäkaalia, ituja ja yrttejä. Kääri tiukalle rullalle aloittaen salaattipuolelta ja kääräisten lopuksi mukaan sienet ja lohi – näin ne jäävät kauniisti rullan pinnalle. Asettele rullat tarjolle niin, etteivät ne koske toisiaan, sillä riisipaperit tarttuvat herkästi toisiinsa kiinni.
  6. Sekoita kaikki maapähkinävoikastikkeen ainekset keskenään ja lisää vettä sen verran, että saat sopivan juoksevan rakenteen. Tarjoile kastike syysrullien dippikastikkeena.