Reseptit

Veriappelsiinirisotto

  • 3 hengelle

Tässä se on! Kauden puhutuin ruoka veriappelsiinirisotto! Reseptin herkulle teki ihana ida365. Linkki Idan blogiin reseptin lopussa.

1 veriappelsiini (mieluiten luomu, sillä kuorikin käytetään)
2 salottisipulia
3 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
3 dl valkoviiniä
2 rkl timjamia
1 l kasvilientä (1 l vettä + 1 kasvifondi tai kasviliemijauhetta purkin ohjeen mukaan)
raastettua pecorinoa
1 rkl luomuvoita
suolaa

  1. Raasta veriappelsiinin kuori (pese hyvin ennen raastamista) ja purista sen mehu valmiiksi. Nypi tuoretta timjamia valmiiksi.
  2. Tarvitset kaksi kattilaa: valmista toisessa kasviliemi ja pidä liemi lämpimänä (1 litra kiehuvaa vettä + 1 kasvifondi tai kasviliemijauhetta tai kasviliemikuutio) samalla kun kuullotat toisessa kattilassa silputut sipulit oliiviöljyssä.
  3. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon risottoriisi ja kuullota noin minuutti kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini sekoittaen riisejä samalla hellävaraisesti (esim. nuolijalla tai ohuella puukauhalla). Anna viinin imeytyä ja lisää raastettu veriappelsiinin kuori sekä mehu ja timjami. Ala lisätä kasvilientä pienissä erissä; anna edellisen nestemäärän imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan. Hämmennä mahdollisimman vähän, mutta varo ettei riisi ala tarttua kattilan pohjaan.
  4. Kun riisi on kypsynyt pakkauksessa olevan keitto-ohjeen mukaisesti ja kaikki kasviliemi imeytynyt, lisää joukkoon voi ja raastettu pecorino ja mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile höyryvän kuumana!

 

Idan helpon reseptin ja houkuttelevat kuvat löydät myös täältä.