Reseptit

Vegeburgeri

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Kasvissyöjien paras hampurilainen kootaan falafel-pullia muistuttavista kikhernepihveistä, hummuksella maustetusta majoneesista ja avokadosta.

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl (400-500 g) keitettyjä kikherneitä
  • ¼ dl pankojauhetta
  • 1 kananmuna
  • 2 tl Ras el Hanout-mausteseosta
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 8 viipaletta maukasta juustoa
  • 4 valitsemaasi hampurilaissämpylää
  • 6 rkl (hummuksella maustettua) täysmajoneesia
  • 2 avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ kurkku
  • 2 dl vuonankaalia
  • Paistamiseen n. 3 rkl rypsiöljyä
  1. Tee pihvit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista ne öljyssä pannulla kypsäksi. Huuhtaise ja valuta kikherneet. Laita ne yleiskoneen kulhoon valkosipulin, pankon, munan ja mausteiden kanssa. Aja tasaiseksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Paista niihin toiselle puolelle väri pannulla öljyssä. Käännä varovasti ja lisää päälle juustoviipaleet. Paista vielä kannen alla hetki, kunnes juusto sulaa. Pidä lämpimänä.
  2. Lämmitä tai grillaa sämpylät. Levitä sisään majoneesia.
  3. Viipaloi avokado ja pirskottele päälle sitruunamehua. Viipaloi kurkku. Laita sämpylän pohjalle pihvi ja nosta päälle kurkkua, avokadoa ja salaattia. Tarjoa halutessasi ranskalaisten kanssa.