Reseptit

Vege buddha bowl

  • 2 hengelle
  • n. 20 min

Runsaasti paahdettuja kasviksia ja täysjyväriisiä sisältävä buddha bowl viimeistellään täyteläiseksi maapähkinävoilla.

150 g kukkakaalin nuppuja
150 g ruusukaaleja puolikkaina
150 g bataattia kuutioina
pari oksaa tuoretta rosmariinia
1 kpl (290 g) kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
1 1/2 dl täysjyväriisiä
3 tl ras el hanout -mausteseosta
suolaa
kuivattua chilliä
rouhittua mustapippuria

Lisäksi maapähkinävoita

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Laita kasvikset valutettujen ja kuivattujen kikherneiden kanssa uunipellille. Pirskottele niille öljyä. Paahda 25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Mausta kypsät kasvikset ja kikherneet mausteseoksella, suolalla, chilillä ja pippurilla.
  5. Jaa riisi kulhoihin. Lisää kasvikset. Tarjoa maapähkinävoin kanssa.