3 dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
150 g kylmää voita
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
300 g raastettua Västerbotten-juustoa
4 kananmunaa
3 dl täysmaitoa
2 dl kermaa
ripaus mustapippuria
- Kuutioi voi. Sekoita suola jauhojen joukkoon. Nypi jauhot ja voi yhteen niin että seos muistuttaa leivänmurusia. Sekoita neste nopeasti joukkoon ja anna taikinan levätä muovipussissa jääkaapissa pari tuntia.
- Kauli taikina piirakkavuoan muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele huolellisesti reunoille asti. Pistele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
- Sekoita maito, kerma ja kananmunat vatkaten, lisää pippuri. Laita juustoraaste vuokaan ja kaada munamaito päälle.
- Paista 30 min. kullankeltaiseksi. Anna seistä vähintään tunti vuoassaan ennen tarjoilua.
- Tarjotaan haaleana raikkaan salaatin kanssa.