4 hummerinpyrstöä
2 dl rypsiöljyä
1 vaniljatanko
4 oksaa rakuunaa
Vanilja Beurre Blanc
60 ml valkoviiniä
60 ml valkoviinietikkaa
2 salottisipulia suikaloituina
1 vaniljatanko
180 g suolatonta voita kuutioina
1 rkl sitruunanmehua
suolaa, valkopippuria
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet ja tanko kattilaan, lisää öljy ja rakuunanoksat.
- Kuumenna öljy 75-asteiseksi* ja lisää hummerit joukkoon. Kypsennä noin 6 minuuttia.
- Öljyä kannattaa säästää paistoöljyksi esimerkiksi kalalle.
* Käytä rasvalämpömittaria
Vanilja Beurre Blanc
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita sipuli, vaniljatanko ja vaniljansiemenet kasariin ja kaada viini ja viinietikka päälle. Hauduta niin pitkään kunnes lientä on jäljellä noin 3 rkl ja siivilöi se puhtaaseen kasariin.
- Kuumenna liemi ja rupea lisäämään joukkoon voikuutioita yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes voi emulgoi kastikkeen. Varo kuumentamasta liikaa, muutoin kastike ”leikkaa”.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Tarjoa lisänä karamelisoitua endiiviä.
Kokoa annos ja viimeistele rakuunanlehdillä.