5 salottisipulia
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
1 rkl fenkolinsiemeniä
3 timjaminoksaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kalalientä
2 dl kuohukermaa
30 g suolatonta voita
suolaa
valkopippuria myllystä
1 dl sitruunamehua
- Kuori ja pilko sipulit ja vihannekset. Kuullota kattilassa ja lisää fenkolinsiemenet ja timjami.
- Lisää kattilaan valkoviini ja keitä, kunnes neste on lähes haihtunut.
- Kaada kattilaan kalaliemi ja keitä kastiketta kasaan, kunnes nestettä on jäljellä noin puolet.
- Lisää kastikkeeseen kuohukerma ja keitä vielä noin 15 minuuttia.
- Siivilöi kastike, lisää joukkoon kuutioitu, suolaton voi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Kastikkeen voi myös maustaa erilaisilla tuoreilla yrteillä.