1,5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 rkl ruokosokeria
100 g Stockmann Gourmet -valkosuklaata
Vadelmakaramelli
puolikas vaniljatanko
200 g vadelmia
1 dl ruokosokeria
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl vettä
- Laita liivat kylmään veteen 10 minuutiksi. Murenna suklaa kulhoon. Kiehauta kerma, maito ja sokeri keskenään. Nosta kattila liedeltä. Purista vesi liivatelehdistä ja anna sulaa sekoittaen kermamaitoon.
- Kaada seos suklaapalojen päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Annostele esim. 4 lasiin ja anna jäähtyä vähintään 6 tuntia.
- Halkaise vaniljatangon puolikas ja kaavi veitsellä tangon sisus talteen. Sekoita kaikki ainekset pienessä kattilassa ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä.
- Kaada vadelmakaramelli valkoisen panna cottan päälle vasta tarjoiluvaiheessa.