Mousse
3 dl samppanjaa
300 g valkosuklaata
3 liivatelehteä, liotettuna
0,5 l kuohukermaa
Salaatti
1 rasia mansikoita
100 g raparperia kuutioituna
1 vaniljatanko halkaistuna
1 appelsiinin kuoret
0,5 dl sokeria
0,5 dl samppanjaa
Mousse
- Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
- Kiehauta samppanja ja lisää liotetut liivatteet.
- Kaada kolmannes samppanjasta suklaan joukkoon ja sekoita voimakkaasti jotta massan rasvat erottuvat. Sen jälkeen lisää vähitellen samppanjaa joukkoon ja sekoita voimakkaasti jotta seoksesta tulee tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi (kermavaahdon tulisi olla vielä hieman valuvaa) ja sekoita suklaamassan joukkoon.
- Kaada astioihin hyytymään mieluiten yön yli.
Salaatti
- Kiehauta kattilassa samppanja, sokeri, appelsiinin kuoret ja vaniljatanko. Raavi vaniljatangon siemenet myös joukkoon.
- Lisää kuutioitu raparperi ja hauduttele pari minuuttia kunnes raparperi on hieman pehmentynyt. Jäähdytä.
- Halkaise mansikat ja sekoita raparperisiirappi niiden joukkoon.
- Tarjoile moussen kanssa ja koristele syötävillä kukilla.