Reseptit

Valkoista parsaa hollandaisekastikeella ja graavilohella

n. 800 g valkoista parsaa
3 dl Home Chefs hollandaisekastiketta
500 g graavilohta
2 sitruunaa

  1. Leikkaa (tai napsauta) parsoista 1-2 cm tyvestä pois. Kuori koko varsi nupun alapuolelta asti parsan- tai perunankuorimaveitsellä.
  2. Kuumenna parsakattilassa vettä, lisää 2 tl merisuolaa litraa kohden, puolikas sitruuna viipaleina ja 1 tl sokeria. Laita parsat veteen niin, että nuput jäävät pinnan yläpuolelle.
  3. Keitä n. 10–15 minuuttia, kokeile kypsyys haarukalla.
  4. Nosta parsat vedestä ja valuta. Anna höyryn haihduttaa loppu kosteus ja tarjoile heti.
  5. Lämmitä hollandaisekastike (mieluiten vesihauteessa) ja tarjoile graavilohen, parsan ja sitruunalohkojen kanssa.