600 g Kirjolohta
suolaa, pippuri
Marinoidut vihannekset:
1 pieni kesäkurpitsa (juustohöylällä höylättynä pituussuunnassa)
2 porkkanaa (juustohöylällä höylättynä pituussuunnassa)
½ sitruunan mehu
4 rkl avokadoöljyä
suolaa, pippuria ja ripaus sokeria
1 ruukku rucolaa
1 prk voipapuja
½ fenkoli, ohueksi suikaloituna
½ dl tilliä, silputtuna
½ kurkku, kuutioituna
1 pieni kukkakaali kukintoina
Avokadokastike:
2 avokadoa
2 rkl sitruunanmehua
suolaa, pippuria
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Aseta kirjolohi uunivuokaan. Paista uunissa n. 12–15 minuuttia.
- Keitä kukkakaalin kukintoja n. 4 minuuttia suolatussa vedessä.
- Esivalmistele muut vihannekset.
- Sekoita sitruunamehu, avokadoöljy, suola, pippuri, tilli, ja ripaus sokeria kulhoon. Kaada valutetut voipavut ja valutetut kukkakaalin kukinnot joukkoon ja pyöräytä kastikkeessa.
- Lisää muut salaattiainekset ja kääntele varovaisesti.
- Tarjoile lohen ja avokadokastikkeen kanssa.
- Koverra avokadot kulhoon ja painele haarukalla tasaiseksi massaksi.
- Lisää muut ainekset. Tarkista kastikkeen suolaisuus.
Kirjolohi on erityisen hyvä rasvahappojen ja D-vitamiinin lähde.