Reseptit

Uudet perunat ja kesävoi

Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!

Perunat

1kg pestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä

2 l vettä

3 rkl karkeaa merisuolaa

1 puntti tilliä

Kesävoi

200 g normaalisuolaista voita

1 pieni kesäsipuli varsineen

30 g matjessilliä

2 rkl ruohosipulia

2 rkl tilliä

mustapippuria

Perunat

  1. Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.
  2. Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.

Kesävoi

  1. Anna voin notkistua huoneen lämmössä.
  2. Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.

Tarjoile perunat kesävoin kanssa.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme