12kpl tuoreita (pakastettuja) jättirapuja
Taikina:
1dl vehnäjauhoja
3dl pankojauhoja
2 kananmunaa
1tl suolaa
1tl valkopippuria
Paistamiseen:
n. 5dl öljyä
Ponzu-majoneesi:
4rkl majoneesia
1/2 limen mehu
Ponzu-kastiketta
1rkl soijakastiketta
ripaus mustapippuria
1/4 keräkaalia
- Sulata jättiravut yön yli jääkaapissa.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään ja nosta jääkaappiin odottelemaan.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, juustohöylä tai vihannesleikkuri sopii tähän hyvin.
- Leikkaa jättiravunpyrstöihin vatsapuolelle pitkittäin viilto ja poikittain n10 viiltoa. Huom! vain noin 3mm syvät viillot. Painele leikkuulautaa vasten pyrstöt suoriksi pötköiksi.
- Riko kananmunien rakenne kulhossa.
- Laita vehnäjauhot ja panko korppujauho erillisiin kulhoihin.
- Leivitä ravunpyrstöt pyörittämällä yksitellen ensin vehnäjauhossa, sitten dippaa kananmunassa ja pyörittele pankossa.
- Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen. Voit tarkistaa lämpötilan lämpömittarilla, tai tehdä testin pienellä palalla leivitettyä rapua. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun ravunpalanen rupeaa kuplimaan kunnolla ja nousee pintaan.
- Uppopaista ravunpyrstöt neljän erissä muutama minuutti tai kun leivite muuttuu kullanruskeaksi.
- Asettele kulhoihin pohjalle ilmavasti keräkaalisuikaleet ja ravunpyrstöt kaaliin nojaamaan.
- Tarjoile Ponzumajoneesin kanssa.