200 g viipaloitua ilmakuivattua kinkkua tai graavilohta
4 kananmunaa
2 dl hollandaisekastiketta
sormisuolaa ja vastajauhettua pippuria
Tabascoa
n. 500 g vihreää tai valkoista parsaa
- Kuumenna laakeassa kattilassa pari litraa vettä.
- Lisää 2 rkl etikkaa. Riko tuore kananmuna soppakauhaan.
- Laske kauha varovasti kiehuvaan etikkaveteen. Näet välittömästi kun valkuainen alkaa hyytyä.
- Voit varovasti poistaa kauhan ja työntää valkuaista keltuaisen ympärille. Keittoaika noin 3–4 minuuttia. Nosta kypsyneet uppomunat reikäkauhalla pyyheliinalla vuoratulle vadille.
- Laita lautaselle hyvää kylmäsavustettua kinkkua tai graavilohta ja sen päälle uppomuna, parsa ja muutama ruokalusikallinen hollandaise-kastiketta. Pirskauttele Tabascoa kananmunaa peittävälle kastikkeelle.