1 tomahawk-pihvi
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Timjami-rosmariinipesto
1 valkosipulinkynsi
2 rkl timjaminlehtiä
1 rkl hienonnettua rosmariinia
1 ruukku basilikaa
1 dl pinjansiemeniä
3 rkl raastettua parmesaania
2 tl sitruunamehua
1-11/2 dl oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
- Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
- Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
- Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.