Reseptit

Tonnikala tataki

Inspiroidu izakayasta kotona, kokkaa tonnikalaa appelsiininvivahteisella tataki-kastikkeella.

600g Tonnikalafilee
2 kpl Avokado
n.100g Kirsikkatomaattia
1 rasia Vesikrassi rasia
1kpl Punasipuli
1tl Valkosipulimurska
Persilja
Ruohosipuli
Oliiviöljy
Suola

Tataki kastike
1 rkl soija
1 rkl appelsiinimehu
1 rkl sitruunan mehu
1 tl Mirin
pala inkivääriä
Rypsiöljyä

1. Leikkaa tonnikala 2x2cm tangoiksi
2. Kuori ja raasta inkivääri, ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
3. Poista avokadosta kivi ja kuori, leikkaa sitten siivuiksi.
4. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita näiden sekaan valkosipulimurska, oliiviöljy, persilja, ruohosipuli ja suola.
5. Grillaa tai paahda tosi kuumalla tonnikalatankojen kaikki puolet. Anna jäähtyä ja siivuta ohuiksi siivuiksi.
6. Asettele lautasen pohjalle avokadosiivut, sen päälle tomaattisalaatti ja lopuksi tonnikalasiivut. Viimeistele annos tartarikastikkeella