1 tomahawk-kyljys (n. 1300 g)
suolaa, mustapippuria
oliiviöljy
Parmesaaniranskalaiset:
6 isoa jauhoista perunaa
½ dl rypsiöljyä
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
suolaa, mustapippuria
1 prk bearnaisekastiketta
- Sivele kyljys oliiviöljyllä ja grillaa kuumalla grillillä n. 3 minuuttia per puoli. Alenna lämpötilaa ja paista kunnes sisälämpötila on 62–64 astetta (käytä paistomittaria).
- Nosta sivuun, mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele perunat huolellisesti ja leikkaa paksuiksi tikuiksi.
- Keitä suolatussa vedessä 5-7 minuuttia. Kaada varovasti siivilään ja anna veden haihtua. Voit varovasti painella perunatikut kuivaksi esim. talouspaperilla.
- Kaada kulhoon öljy ja parmesaanijuusto. Pyörittele perunoita öljy-juustoseoksessa ja levitä leivinpaperille vuoratulle pellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile ranskalaiset lämmitetyn bearnaisekastikkeen ja tomahawk-kyljyksen kanssa.