1 tomahawk-naudankyljys n. 1,3 kg
sormisuolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
yrttiöljy:
1 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
2 kourallista yrttejä
sormisuolaa, mustapippuria
- Sivele kyljys oliiviöljyllä ja grillaa kuumalla grillillä n. 3 minuuttia per puoli. Alenna lämpötila ja anna paahtua kunnes sisälämpötila on 62–64 astetta (käytä paistomittaria). Tomahawk on tarkoitus kypsentää kunnolla mediumiksi.
- Siirrä sivuun, mausta sormisuolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä leikkuulaudalla hetki ennen tarjoilua.
- Tomahawk-kyljyksen voi myös paistaa pannulla ja siirtää 150-asteiseen uuniin. Käytä paistomittaria jotta saat täydellisen kypsyysasteen.
- Soseuta oliiviöljy ja yrtit. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Yrtit voi myös silputa hienoksi ja sekoittaa öljyyn. Ei tarvitse soseuttaa. Tarjoile Tomahawkin kanssa.