600 g luutonta broilerin paistileikettä
Marinadi:
2 rkl öljyä
1 rkl timjamia, hienonnettuna
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunan mehua
1 tl hunajaa
Vihreää parsaa ja pekonia:
1 nippu vihreää parsaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
½ punasipulia
suolaa, pippuria hyppysellinen sokeria
1 pkt pekonia
tuoretta vaaleaa leipää
suolaa, pippuria
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pyöräytä broilerit marinadissa.
- Paista pannulla kypsiksi tai 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Vihreää parsaa ja rapeaa pekonia:
- Leikkaa tai napsauta parsoista 1–2 cm tyvestä pois. Kuori parsatangot parsan-tai perunankuorimaveitsellä. Jos tanko on ohut, sitä ei tarvitse kuoria.
- Grillaa tai paista parsat pannulla n. 2–3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Silppua punasipuli hienoksi.
- Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sipuli, suola, sokeri ja pippuri.
- Leikkaa pekoni pieneksi palaksi. Paista pannulla rapeaksi. Anna pekonin valuta talouspaperilla.
- Aseta parsat laakealle lautaselle, valuta punasipulivinaigrette päälle ja rapea pekoni.
- Tarjoile broilerin ja tuoreen leivän kanssa.