n. 600 g kirjolohifileetä
2 rkl öljyä paistamiseen
4 tl red curry pastea
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 bataatti
1 dl edamamepapuja (pakaste)
4 kuivattua kaffirlimenlehteä
1,5 l vettä
2 rkl kalakastiketta
1 sitruunaruohon varsi
1 tl suolaa
400 ml kookosmaitoa
½ punaista chiliä
1 limen mehu
4 kevätsipulin vartta
1 ruukku korianteria
- Halkaise kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois lusikalla. Suikaloi ohuesti.
- Kuori porkkanat ja bataatti. Leikkaa bataatit n. 1 x 1 cm palasiksi ja porkkanat hieman pienemmiksi.
- Lämmitä öljy ja red curry paste kattilassa, lisää pilkotut kasvikset ja kuullota niitä hetki.
- Riko sitruunaruohon varsi esim veitsen kädensijalla hakkaamalla.
- Lisää vesi, suola, kaffirlimenlehdet, kalakastike, sitruunaruoho (kokonaisena), edamamepavut ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Halkaise chili ja poista siemenet. Suikaloi chili ja kevätsipulin varret ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon. Lisää limen mehu.
- Poista kirjolohesta nahka ja leikkaa kuutioksi. Lisää kalakuutiot keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna kalan kypsyä n. 5 minuuttia.
- Tarjoile korianterisilpun kanssa.