1,2 kg naudan sisäpaistia
vehnäjauhoja
70 g pekonia
1 pieneksi kuutioitu iso porkkana
pieni pala juuriselleriä hienoksi silputtuna
1 silputtu sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
voita
4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
1 rkl tomaattipyreetä
laakerinlehti
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin hyvin pesty kuori
n. 5 kpl pientä sipulia
100 g pieniä ruskistettuja herkkusieniä
persiljasilppua
Vihreät pavut
- Kääntele lihakuutioita vehnäjauhoissa. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää voita tarvittaessa.
- Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, lohkotut sipulit, valkosipuli, tomaattisose, lihaliemi, viini ja mausteet.
- Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai uunissa, kunnes liha on täysin mureaa.
- Poista appelsiininkuori. Lisää loppuvaiheessa ruskistetut herkkusienet ja keitetyt vihreät pavut.
- Tarjoile keiteyn riisin tai perunan kanssa.