800g naudan sisäfilettä
4 kpl jättikatkarapuvarrasta
voita ja öljyä paistamiseen
suola, pippuri
sitruuna
valmista yrtti-persiljavoita
Yrttimuusi:
800g jauhoista perunaa
1 1/2dl täysmaitoa
75g voita
suolaa
½ ruukku basilikaa
Papusalaatti:
1 pkt vihreitä papuja
1 pieni punasipuli
1 punainen chili, halkaistu ja siemenet poistettu
öljy, suola, pippuri
- Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Lämmitä maito ja voi. Lisää lämpimään voi-maitoseokseen basilikan lehdet ja suolaa. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Puserra perunat ja lämmin maitoseos, sekoita kuohkeaksi.
- Suikaloi sipuli ja chili. Leikkaa pavuista päädyt.
- Keitä pavut suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta kuiviksi siivilässä.
- Sekoita kulhon pohjalle 2 rkl öljyä ja 1 rkl viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pavut, chilirenkaat ja hienonnettu punasipuli.
- Leikkaa sisäfilee pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä pannu kuumaksi ja paista pihvejä voi-öljyseoksessa noin 1–2 minuuttia per puoli.
- Laita pihvit uunipellillä 150-asteiseen uuniin ja kypsennä kunnes pihvin sisälämpötila on 52 astetta. Nosta pihvit pois uunista ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia liinan alla.
- Paista jättikatkaravunvartaat kuumalla pannuilla n. 1 minuuttia per puoli.
- Kokoa annokset.