Reseptit

Suolakuoressa paahdettua selleriä ja kuusenkerkkäsinappia

  • 4 hengelle

1 kpl iso juuriselleri, mahdollisimman kiinteä

250 g hienoa merisuolaa
250 g karkeaa merisuolaa
600 g vehnäjauhoja
1 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
3 kpl laakerinlehtiä (murskattuna)
350 g vettä

100 g vegaanista sinappia
30 g rypsiöljyä
Kuusenkerkkäsiirappia tai kuusenkerkkäjauhetta

1. Valmista ensin taikina sekoittamalla suolat, vehnäjauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi. Valmiin taikinan pitäisi olla melko tiukkaa. Anna taikinan levätä 2 tuntia jääkaapissa.
2. Pese ja kuori selleri valmiiksi. Kauli taikina n 1cm paksuiseksi ja laskosta se sellerin päälle niin että selleri on kokonaan taikinoitu. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista selleriä alkuun 20 minuuttia ja laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja paista vielä 1,5-2h. Anna levätä pais-tamisen jälkeen.
3. Valmista kuusenkerkkäsinappi sekoittamalla öljy ja sinappi keskenään. Mausta kerkkäsiirapilla tai jauheella maun mukaan.