Reseptit

Suolainen hedelmäsalaatti turskalla

  • 6 hengelle

Suolainen hedelmäsalaatti yllättää! Resepti yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.

200 g (Skrei) turskaa
1/4 sitruunaa viipaleina
½ tl suolaa

1 omena
2 keltaista kiiviä
½ papaija
½ makea punasipuli tai banaanisalottisipuli
muutama lehti minttua tai korianteria
limelohkoja tarjoiluun

Kastike:

1 limen raastettu kuori ja mehu
1 ½ rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
½ tl chilihiutaleita

  1. Mausta turska joka puolelta suolalla ja asettele uunivuokaan. Asettele turskan päälle sitruunasiivut. Paista 200 asteessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota turska uunista, peitä kannella ja anna jäähtyä.
  2. Pese omena ja poista siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori kiivit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise papaija ja rapsuta lusikalla siemenet irti. Raaputa lusikalla myös hedelmäliha pieniksi palasiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtin lehdet. Yhdistä raaka-aineet keskenään.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita se sitten hedelmien joukkoon. Paloittele turska ja sekoita varovasti salaatin sekaan. Tarjoile limelohkojen ja esimerkiksi siemennäkkärin tai vihreiden salaatinlehtien kanssa.