150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 munankeltuaista
150 g vaaleaa muscovadosokeria
120 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
12 kpl toffee-suklaakonvehteja
kaakaojauhetta ja voita vuokien voitelemiseen
- Voitele 6 pientä (1,5 dl) vanukasvuokaa ja jauhota ne kaakaojauheella.
- Sulata voi ja suklaa varovasti, joko mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kananmunat, keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi.
- Sekoita sula suklaamassa tasaiseksi ja lisää munavaahto siihen varovasti käännellen. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe vuorotellen sekaan.
- Jaa taikina vuokiin, jätä kolmasosa korkeudesta kohoamisvaraa. Tässä vaiheessa vuoat voi peittää kelmulla ja jäähdyttää odottamaan paistoa.
- Ota vuoat huoneenlämpöön n. 30 min. ennen paistamista tai pidennä kylmien leivonnaisten paistoaikaa muutamalla minuutilla. Paina jokaisen vuoan sisälle 2 suklaakonvehtia niin, että taikina peittää makeiset.
- Kypsennä 10–12 min. 175° C uunissa. Anna leivosten jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne lautasille. Siivilöi vielä kaakaojauhetta koristeeksi ja tarjoile haaleina esim. vaniljakastikkeen kanssa.