Reseptit

Spagettikurpitsa-pho

  • 4 hengelle

Vietnamilainen klassikkoruoka pho-keitto taipuu sesonkiin spagettikurpitsalla ja saa ruokaisuutensa mureasta naudan sisäfileestä.

1 spagettikurpitsa (n. 1 kg)
1 rkl suolaa

Liemi:
1 ½ l hyvää lihalientä
1 sipuli pilkottuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 cm pätkä inkivääriä siivuina
3 tähtianista
2 kanelitankoa
2 rkl sokeria
¾ dl kalalientä

Lisäksi:
400 g naudan sisäfileetä
ituja
chiliä
thaibasilikaa, minttua, korianteria
limelohkoja
hoisin-kastiketta
srirachaa

  1. Leikkaa spagettikurpitsa poikittain kolmeen osaan. Leikkaa päädyistä tarvittaessa palat pois, jotta ne pysyvät pystyssä.
  2. Poista siemenet ja ripottele spagettikurpitsoille suolaa.
  3. Paahda uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä hetki ja riivi sitten haarukalla sisus irtonaiseksi.

 

Liemi:

  1. Kuumenna lihaliemi kattilassa.
  2. Lisää muut ainekset ja keitä kevyesti poreillen puolisen tuntia.

Annosten kasaaminen:

  1. Leikkaa sisäfilee syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi.
  2. Jaa spagettikurpitsa kulhoihin ja lisää sisäfilee sekä runsaasti ituja, chiliä ja yrttejä.
  3. Kauho keittojen päälle kiehuvaa lientä, joka kypsentää lihan.
  4. Tarjoile keiton kanssa limelohkoja sekä hoisin-kastiketta ja srirachaa.