450 g broilerin paistileikettä
2 sitruunaruohoa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limen mehua
2 rkl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
1-3 rkl sambal oelek -chilitahnaa
1 rkl öljyä
Vietnamilainen kaalisalaatti:
300 g kaalia
1 iso porkkana
2 kevätsipulia
yhteensä 1 dl hienonettua korianteria ja thaibasilikaa
1 chili
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeria
- Nuiji broilerin paistileikkeet ohuemmiksi.
- Valmista marinadi: kuori uloin kerros sitruunaruohoista ja hienonna sisus. Sekoita keskenään sitruunaruoho, kalakastike, soijakastike, limen mehu, ruskea sokeri, sambal oelek ja öljy.
- Marinoi broilerin paistileikkeitä seoksessa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Paista marinoidut broilerit kypsiksi pannulla tai grillissä.
Vietnamilainen kaalisalaatti:
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja silppua chili.
- Sekoita kaali, porkkana, kevätsipuli, chili ja yrtit keskenään.
- Sekoita toisessa kulhossa valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, limen mehu, kalakastike ja sokeri.
- Hiero kastike kaalisalaatin joukkoon käsin ja anna maustua hetki jääkaapissa.
- Tarjoile salaatti vielä lämpimän broilerin kanssa.