Reseptit

Sitruunaruohobroileri ja vietnamilainen kaalisalaatti

  • 4 hengelle

450 g broilerin paistileikettä
2 sitruunaruohoa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limen mehua
2 rkl ruskeaa sokeria (esim. kookossokeri)
1-3 rkl sambal oelek -chilitahnaa
1 rkl öljyä

Vietnamilainen kaalisalaatti:
300 g kaalia
1 iso porkkana
2 kevätsipulia
yhteensä 1 dl hienonettua korianteria ja thaibasilikaa
1 chili
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
3 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeria

  1. Nuiji broilerin paistileikkeet ohuemmiksi.
  2. Valmista marinadi: kuori uloin kerros sitruunaruohoista ja hienonna sisus. Sekoita keskenään sitruunaruoho, kalakastike, soijakastike, limen mehu, ruskea sokeri, sambal oelek ja öljy.
  3. Marinoi broilerin paistileikkeitä seoksessa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Paista marinoidut broilerit kypsiksi pannulla tai grillissä.

Vietnamilainen kaalisalaatti:

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja silppua chili.
  2. Sekoita kaali, porkkana, kevätsipuli, chili ja yrtit keskenään.
  3. Sekoita toisessa kulhossa valkosipuli, inkivääri, riisiviinietikka, limen mehu, kalakastike ja sokeri.
  4. Hiero kastike kaalisalaatin joukkoon käsin ja anna maustua hetki jääkaapissa.
  5. Tarjoile salaatti vielä lämpimän broilerin kanssa.