800 g kirjolohifileitä
½ sitruuna
½ dl hienonnettua ruohosipulia
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
100 g fetajuustoa
1 punainen chili, halkaistu ja siemenet poistettu
suola, pippuri
Pinaattipasta:
350 g pastaa
1 dl pastan keitinvettä
1 pss tuorepinaattia
1 sitruuna
½ dl hienonnettua ruohosipulia
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
50 g voita
2 valkosipulinkynttä
100 g parmesaanijuustoa
suolaa, pippuria
- Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
- Kuivaa kirjolohifileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa. Hienonna chili.
- Aseta fileet joko uunivuokaan tai folioon ja uunipellille.
- Sekoita raastettu sitruunankuori, hienonnettu chili ja yrtit keskenään ja hiero kalan pintaan. Murusta fetajuusto päälle.
- Kypsennä uunissa n. 15 minuuttia.
- Tarjoa pinaattipastan kanssa.