Reseptit

Sisäpaistia parmesaanin ja rucolan kanssa

  • 6 hengelle

Tagliata di Manzo. Sisäpaisti kypsyy meheväksi matalassa lämmössä, uunissa rauhallisesti paistaen. Tarjoa kotimainen liha italialaiseen tyyliin parmesaanin, rucolan ja hyvän oliiviöljyn kanssa.

6-8 annosta / valmistusaika 1 t 15 min

  • 1 kg suomalaista naudan sisäpaistia
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 8 dl rucolaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • 100 g parmesaania lastuina (36 kk kypsytettyä)
  • 4 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  1. Ota liha noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta pinta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.
  2. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Paista 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 57 astetta. Anna lihan levähtää folion alla noin 10 minuuttia ennen viipalointia. Levitä viipaleet tarjoiluvadille.
  3. Huuhtaise ja kuivaa rucola. Laita lihan päälle. Valuta salaatille ja lihalle öljyä ja balsamicoa. Viimeistele sormisuolalla, pippurilla, pinjansiemenillä ja tomaattiviipaleilla.