1 kg tasakokoisia, eläviä sinisimpukoita
50 g kylmäsavustettua pekonia tai kinkkua
2 rkl silputtua salottisipulia
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
4 silputtua valkosipulin kynttä
1 hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori
1 rkl silputtua tuoretta punaista chiliä
ripaus sahramia
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
kourallinen pieniä, halkaistuja kirsikkatomaatteja
2 rkl tuoretta timjamia
2 dl kermaa
- Tarkista, että simpukat ovat eläviä kopauttamalla mahdollisesti auenneet pöytää vasten. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu. Huuhdo simpukat kylmällä vedellä.
- Leikkaa kylmäsavuliha pienenpieniksi kuutioiksi ja kuullota laakeassa kasarissa niin että rasvaa sulaa. Lisää sipuli, inkivääri, sitruunankuori, valkosipuli ja chili. Kuullota hetken ajan, jotta maut irtoavat.
- Lisää viini ja sahrami. Kun neste kiehuu voimakkaasti, lisää simpukat. Keitä simpukoita kannen alla n. 5 min. Ravistele kasaria, jotta myös päällimmäisinä olevat simpukat kypsyvät.
- Kun simpukat ovat avautuneet, nosta ne reikäkauhalla kuumiin kulhoihin. Ne, jotka eivät ole auenneet, heitetään pois.
- Lisää liemeen tomaatit, timjami ja kerma. Kiehauta seosta reippaasti muutama minuutti, ja kaada seos simpukoiden päälle. Tarjoile tuoreen maalaisleivän ja raikkaan, viileän viinin kanssa.