Reseptit

Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

  • 4 hengelle
  • n. 20 min

Nopeat sinisimpukat ovat pöydässä vieläkin pikaisemmin, kun käytät valmista purjo-fenkolisekoitusta.

1 ½ kg sinisimpukoita
2 rs Leek & Fennel -kasvissekoitusta
2 rkl voita
2 ½ dl valkoviiniä
1 ½ tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 ps (0,5 g) sahramia
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

  1. Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.
  2. Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.
  3. Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
  4. Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
  5. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.