1 ½ kg sinisimpukoita
2 rs Leek & Fennel -kasvissekoitusta
2 rkl voita
2 ½ dl valkoviiniä
1 ½ tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
1 ps (0,5 g) sahramia
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
- Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.
- Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.
- Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
- Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
- Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.