350 g mustaa pastaa
4 valkosipulinkynttä
1 miedohko chilipalko
n. 1 dl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
1 kg puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
2 kevätsipulia
1 nippu lehtipersiljaa
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.
Vinkki: Mausta kastike halutessasi tilkalla sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella.