4 siivua makeahkoa mallas- tai saaristolaisleipää
Levite
0,5 dl maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl smetanaa
Tuoretta piparjuurta raastettuna
Marinoidut perunat
200 g keitettyjä uusia perunoita
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl makeaa dijon-sinappia
1 rkl hienonnettua tilliä
Suolaa
200 g matjessilliä
Retiisejä
Vastaleikattua ruohosipulia
Tuoretta piparjuurta
- Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään, mausta reilusti raastetulla piparjuurella.
- Leikkaa peruna ohuiksi siivuiksi, mausta sinapilla, öljyllä, tillillä ja suolalla.
- Levitä levitettä leivän päälle runsaasti. Päällystä perunoilla, ohueksi leikatuilla retiiseillä ja matjessillin siivuilla.
- Viimeistele annos leikatulla ruohosipulilla ja raasta vielä lopuksi päälle tuoretta piparjuurta.