Reseptit

Sillileipä Royal

  • 4 hengelle
  • n. 20 min

Eero Vottosen oma kesäsuosikki. Mahtava leipä esimerkiksi brunssilla tarjottavaksi. Piparjuuren mausteisuus tuo pikantin lisän tähän klassikkoon.

4 siivua makeahkoa mallas- tai saaristolaisleipää

Levite

0,5 dl maustamatonta tuorejuustoa

0,5 dl smetanaa

Tuoretta piparjuurta raastettuna

Marinoidut perunat

200 g keitettyjä uusia perunoita

1 rkl rypsiöljyä

1 rkl makeaa dijon-sinappia

1 rkl hienonnettua tilliä

Suolaa

200 g matjessilliä

Retiisejä

Vastaleikattua ruohosipulia

Tuoretta piparjuurta

 

  1. Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään, mausta reilusti raastetulla piparjuurella.
  2. Leikkaa peruna ohuiksi siivuiksi, mausta sinapilla, öljyllä, tillillä ja suolalla.
  3. Levitä levitettä leivän päälle runsaasti. Päällystä perunoilla, ohueksi leikatuilla retiiseillä ja matjessillin siivuilla.
  4. Viimeistele annos leikatulla ruohosipulilla ja raasta vielä lopuksi päälle tuoretta piparjuurta.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme