300g siikafileetä
1 tl sormisuolaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä
½ dl Kikkoman ponzu-sitruunasoijakastiketta
2 tl miriniä
2 tl seesamiöljyä
1 tl Sriracha-kastiketta
Lisäksi: Keitettyä japanilaista riisiä, avokadoviipaleita, kevätsipulia, keitettyjä herneenpalkoja, paistettua lehtikaalia, merilevää suikaleina ja Srirachalla maustettua majoneesia.
- Leikkaa siikafilee pieniksi kuutioiksi. Mausta kevyesti suolalla.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita ne ponzu-soijakastikkeen, mirinin, seesaminöljyn ja Srirachan kanssa. Laita kalapalat maustumaan liemeen noin 15 minuutiksi.
- Laita keitettyä riisiä kulhoon. Nosta päälle siikaa, avokadoa, kevätsipulia, kasviksia ja merilevää. Tarjoa Srirachalla maustetun majoneesin kanssa.