Reseptit

Savusiikaa, kananmunakastiketta ja mätiä fenkolikurkkusalaatilla

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Savukala kuuluu Suomen kesäruokaklassikoihin. Klassinen kananmunakastike ja raikas fenkolilla maustettu kurkkusalaatti täydentävät kokonaisuuden.

n. 1 kg savusiikaa

Kananmunakastike

2 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

1 dl crème fraîchea

3 kypsää kananmunaa

30 g siianmätiä

Hienonnettua ruohosipulia ja tilliä

Suolaa ja mustapippuria

Fenkoli-kurkkusalaatti

1 fenkoli

2 avomaankurkkua

1 sitruuna

Rypsiöljyä, suolaa

 

Siika

Putsaa siika ruodottomaksi ja nahattomaksi.

Kananmunakastike

  1. Lämmitä maito kattilassa.
  2. Sulata voi toisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää seokseen lämmin maito ja sekoita samalla lämmittäen kiehuvaksi. Kypsennä hetki ja lisää kastikkeeseen crème fraîche, pieneksi hienonnettu kananmuna ja yrtit.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele kastike mädillä juuri ennen tarjoilua.

Fenkoli-kurkkusalaatti

  1. Leikkaa fenkolista ns. varret pois ja hienonna ne veitsellä. Leikkaa fenkoli vihannesleikkurilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  2. Kuori kurkut ja leikkaa ne myös ohuiksi.
  3. Laita kaikki kulhoon ja mausta sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja rypsiöljyllä.

Tarjoile siika vastakeitettyjen uusien perunoiden ja fenkolikurkkusalaatin kanssa.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme