n. 1 kg savusiikaa
Kananmunakastike
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 dl crème fraîchea
3 kypsää kananmunaa
30 g siianmätiä
Hienonnettua ruohosipulia ja tilliä
Suolaa ja mustapippuria
Fenkoli-kurkkusalaatti
1 fenkoli
2 avomaankurkkua
1 sitruuna
Rypsiöljyä, suolaa
Siika
Putsaa siika ruodottomaksi ja nahattomaksi.
Kananmunakastike
- Lämmitä maito kattilassa.
- Sulata voi toisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Lisää seokseen lämmin maito ja sekoita samalla lämmittäen kiehuvaksi. Kypsennä hetki ja lisää kastikkeeseen crème fraîche, pieneksi hienonnettu kananmuna ja yrtit.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele kastike mädillä juuri ennen tarjoilua.
Fenkoli-kurkkusalaatti
- Leikkaa fenkolista ns. varret pois ja hienonna ne veitsellä. Leikkaa fenkoli vihannesleikkurilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
- Kuori kurkut ja leikkaa ne myös ohuiksi.
- Laita kaikki kulhoon ja mausta sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja rypsiöljyllä.
Tarjoile siika vastakeitettyjen uusien perunoiden ja fenkolikurkkusalaatin kanssa.