2 pkt tuorepastaa tai 350 g kuivapastaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 pussi tuorepinaattia
n. 250 g kylmäsavukirjolohta tai savulohta
yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
suolaa, pippuria
parmesaania
- Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä.
- Lisää pannulle pinaatti ja paista hetki, jotta pinaatti pehmenee. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
- Lisää pannulle tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta varovasti sitruunamehulla. Hauduta hetki.
- Keitä pasta ohjeiden mukaisesti, valuta ja lisää kastikkeen joukkoon.
- Lisää lopuksi lohi palasina pastan sekaan ja viimeistele parmesaaniraasteella.