2 pkt tuorepastaa tai 350 g kuivapastaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 pussi tuorepinaattia
n. 250 g kylmäsavukirjolohta tai savulohta
yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
suolaa, pippuria
parmesaania
  1. Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä.
  2. Lisää pannulle pinaatti ja paista hetki, jotta pinaatti pehmenee. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.
  3. Lisää pannulle tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta varovasti sitruunamehulla. Hauduta hetki.
  4. Keitä pasta ohjeiden mukaisesti, valuta ja lisää kastikkeen joukkoon.
  5. Lisää lopuksi lohi palasina pastan sekaan ja viimeistele parmesaaniraasteella.