600–800 g savulohta
n. 800 g perunamuusia
Kermaviilisalaatti:
1 kurkku
2 ruukkua rapeaa salaattia
2 kanamunaa
2 dl kermaviiliä
½ nippu tilliä
1–2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, pippuria, ripaus sokeria
- Laita kananmunat kylmään veteen kattilaan ja laita levylle kiehumaan. Kun vesi alkaa kiehua, keitä munia 8–10 minuuttia.
- Revi salaatti, viipaloi halkaistu kurkku ja hienonna tilli.
- Kuori ja halkaise keitetyt kananmunat. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne salaattikulhon pohjalle. Hienonna valkuaiset.
- Painele keltuainen haarukalla rikki, lisää omenaviinietikka, suolaa, ripaus sokeria ja pippuria. Kaada kermaviili joukkoon ja sekoita huolellisesti.
- Lisää tillisilppu, revitty salaatti ja kurkkuviipaleet. Sekoita huolellisesti. Viimeistele kananmunanvalkuaisilla.
- Tarjoile lämmitetyn perunamuusin ja lohen kanssa.