n. 800 g lohifileetä
1 savustuspussi
1 sitruuna viipaleina
suolaa, pippuria
Varhaisvihannekset:
500 g varhaisperunoita
1 nippu porkkanaa
1 nippu sipulia
1 nippu retiisejä
2 rkl voita
½ dl silputtua tilliä
suolaa, pippuria
Naattipesto:
porkkanan ja retiisin naatit
1 sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
2 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria, 1 tl juoksevaa hunajaa
- Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Levitä sitruunaviipaleet lohen pintaan ja laita filee savustuspussiin. Sulje huolellisesti.
- Lämmitä grilli kuumaksi. Aseta savustuspussi grilliin, laske lämpöä ja anna paistua n. 15–20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.
- Tarjoile varhaisvihannesten kanssa
Varhaisvihannekset:
- Keitä perunat suolatussa vedessä.
- Pese ja leikkaa naatit pois porkkanasta ja retiisistä. Ota naatit talteen.
- Halkaise retiisit, porkkanat ja sipulit pituussuunnassa.
- Sulata isossa pannussa voi. Paista porkkanat, retiisit ja sipulit. Jätä purutuntumaa.
- Halkaise keitetyt perunat ja lisää pannulle.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Voit tehdä vihannesten naateista naattipestoa
Naattipesto:
- Ryöppää naatteja kiehuvassa vedessä n. 30 sek. ja jäähdytä kylmässä vedessä jotta väri säilyy. Porkkanan naatit voit korvata kourallisella rucolaa.
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja aja sileäksi pestoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.