n. 350 g varhaisperunoita
200 g valutettua purkkitonnikalaa
1 punasipuli suikaleina
100 g vihreitä papuja (haricots verts)
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
10 mustaa oliivia
neljännes kurkku kuutioituna
10 puolitettua kirsikkatomaattia
1-2 ruukkua salaattia (revittynä)
6 rkl oliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamicoetikka (condimento bianco)
1 tl Dijon-sinappia
suolaa, pippuria, sokeria
- Keitä perunat ja anna jäähtyä tai käytä vaikka eiliset keitetyt perunat.
- Leikkaa perunoista ½ cm paksuisia viipaleita.
- Leikkaa pavuista pois kovat kannat ja keitä papuja n. 3-4 minuuttia suolatussa vedessä. Huuhtele kylmän veden alla jotta vihreä väri säilyy.
- Keitä kananmunia 8 minuuttia ja valuta kylmän veden alla. Kuori ja leikkaa jokainen pituussuunnassa neljään osaan.
- Lusikoi purkin pohjalle oliiviöljy, balsamico ja sinappi. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
- Lisää perunaviipaleet kastikkeeseen marinoitumaan.
- Aseta muut ainekset kerroksittain, salaatti ylimmäksi.
- Laita kansi päälle. Ennen tarjoilua kääntele purkkia muutaman kerran. Kaada kulhoon.
Purkissa salaatti on kätevä ottaa mukaan esim. piknikille.