1 kg saksanhirven paahtopaistia
2 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa, mustapippuria

Riistakermakastike:

5 dl Punaviinikastiketta
5 katajanmarjaa
1 oksa rosmariinia
2 rkl konjakkia
2 dl kermaa
1 rkl karkeaa sinappia
1rkl Karpalohyytelöä

Hasselbackan perunat:

12 kiinteää perunaa
50 g voita
suolaa, pippuria
1 dl korppujauhoja

Punakaali-omenasalaatti:

300 g punakaalia
200 g omenaa
½ dl punaviinietikkaa
½ dl hunajaa
suolaa, mustapippuria

  1. Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja mausta se kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
  2. Ruskista paistia öljy-voiseoksessa, kunnes lihassa on kauttaaltaan kaunis väri.
  3. Kypsennä 140-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 56 °C. Kääntele paistia kypsennyksen aikana noin 15 minuutin välein, jotta liha kypsyy tasaisesti.
  4. Nosta paisti uunista, kääri se folioon ja anna vetäytyä 15–30 min.
  5. Laita punaviinikastike, katajanmarjat, rosmariini, konjakki ja kerma kasariin. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  6. Lisää sinappi ja karpalohyytelö ja hauduta vielä hetki.
  7. Siivilöi ja tarjoa.

Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja tarjoile riistakermakastikkeen, punakaali-omenasalaatin ja hasselbackanperunoiden kanssa

Hasselbackan perunat

  1. Kuori perunat ja laitaa kyljelleen leikkuulaudalle. Leikkaa perunoihin viiltoja mahdollisimman tiivisti noin puoleen väliin mukulaa.
  2. Voitele perunat voilla, mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele leikkuupinnan päälle korppujauhoja.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Punakaali-omenasalaatti

  1. Leikkaa kaali ja omenat ohuiksi suikaleiksi.
  2. Lisää joukkoon viinietikka ja hunaja ja purista sekaisin.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua kylmässä noin tunti.