1 kg saksanhirven paahtopaistia
2 rkl öljyä
2 rkl voita
suolaa, mustapippuria
Riistakermakastike:
5 dl punaviinikastiketta
5 katajanmarjaa
1 oksa rosmariinia
2 rkl konjakkia
2 dl kermaa
1 rkl karkeaa sinappia
1 rkl karpalohyytelöä
Hasselbackan perunat:
12 kiinteää perunaa
50 g voita
suolaa, pippuria
1 dl korppujauhoja
Punakaali-omenasalaatti:
300 g punakaalia
200 g omenaa
½ dl punaviinietikkaa
½ dl hunajaa
suolaa, mustapippuria
- Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja mausta se kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla.
- Ruskista paistia öljy-voiseoksessa, kunnes lihassa on kauttaaltaan kaunis väri.
- Kypsennä 140-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 56 °C. Kääntele paistia kypsennyksen aikana noin 15 minuutin välein, jotta liha kypsyy tasaisesti.
- Nosta paisti uunista, kääri se folioon ja anna vetäytyä 15–30 min.
- Laita punaviinikastike, katajanmarjat, rosmariini, konjakki ja kerma kasariin. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää sinappi ja karpalohyytelö ja hauduta vielä hetki.
- Siivilöi ja tarjoa.
Leikkaa paistista ohuita viipaleita ja tarjoile riistakermakastikkeen, punakaali-omenasalaatin ja hasselbackanperunoiden kanssa
Hasselbackan perunat
- Kuori perunat ja laitaa kyljelleen leikkuulaudalle. Leikkaa perunoihin viiltoja mahdollisimman tiivisti noin puoleen väliin mukulaa.
- Voitele perunat voilla, mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele leikkuupinnan päälle korppujauhoja.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Punakaali-omenasalaatti
- Leikkaa kaali ja omenat ohuiksi suikaleiksi.
- Lisää joukkoon viinietikka ja hunaja ja purista sekaisin.
- Mausta suolalla ja pippurilla, anna maustua kylmässä noin tunti.