8 siivua ruisleipää (esim. tumma Reissumies)
n. 350 g kylmäsavulohta tai kirjolohta
2 avokadoa
1 prk tuorejuustoa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 ruukku jääsalaattia
1 sitruuna
tilliä
n. 350 g kylmäsavulohta tai kirjolohta
2 avokadoa
1 prk tuorejuustoa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 ruukku jääsalaattia
1 sitruuna
tilliä
- Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kuori avokadot varovasti ja viipaloi pituussuunnassa. Pirskota avokadoviipaleisiin sitruunaa, jotta ne eivät tummu.
- Viipaloi myös tomaatit. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi.
- Paahda leivät uunissa tai leivänpaahtimessa.
- Sivele tuorejuustoa leiville.
- Aseta alemmille leiville (4 kpl) avokadoviipaleet, salaatinlehdet, punasipulia, tomaattia ja lohiviipaleet.
- Aseta leivän kansi päälle.