Reseptit

Rosmariinimarinoidut saslikit ja moderni sienisalaatti

  • 4 hengelle

Rosmarinimarinoidut saslikit

600 g naudan ulko- tai sisäfileetä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

MARINADI
3 dl punaviiniä
1 dl rypsiöljyä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
3 oksaa rosmariinia
2 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria

Sienisalaatti

1 pieni salottisipuli
1 rkl sitruunamehua
1 prkl (120 g) smetanaa
1 rkl täysmajoneesia
1 tl raastettua piparjuurta
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
8 dl tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rkl öljyä

Rosmariinimarinoidut saslikit
Valmistusaika: 20 min + 8 t

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.
  2. Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä. Tarjoa sienisalaatin kanssa.

Sienisalaatti
Valmistusaika: 15 min

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.
  2. Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.
  3. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.