Rosmarinimarinoidut saslikit
600 g naudan ulko- tai sisäfileetä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Marinadi:
3 dl punaviiniä
1 dl rypsiöljyä
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
3 oksaa rosmariinia
2 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria
Sienisalaatti:
1 pieni salottisipuli
1 rkl sitruunamehua
1 prk (120 g) smetanaa
1 rkl täysmajoneesia
1 tl raastettua piparjuurta
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
8 dl tatteja, suppilovahveroita tai kantarelleja suupaloiksi leikattuna
1 rkl öljyä
Rosmariinimarinoidut saslikit
Valmistusaika: 20 min + 8 t
- Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita ne muiden marinadin aineiden kanssa. Leikkaa liha palasiksi ja pane ne marinadiin. Anna maustua yön yli.
- Pujottele lihapalat varrastikkuihin. Paista haluamaasi kypsyyteen pannulla voi-öljyseoksessa tai grillissä. Tarjoa sienisalaatin kanssa.
Sienisalaatti
Valmistusaika: 15 min
- Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi paloiksi. Laita kulhoon, kaada päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua n. 5 minuuttia.
- Sekoita sipuli, smetana ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, pippurilla, piparjuurella ja lehtipersiljalla.
- Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää öljy ja jatka paistamista noin minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta sienet tarjoiluvadille. Lusikoi päälle smetanakastiketta.