1 l maitoa
1 dl puuroriisiä
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
1 dl mantelilastuja paahdettuna
Kirsikkakastike
3 dl pakastekirsikoita
3 dl vettä
¾ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
- Laita paksupohjaiseen kasariin maito, sokeri ja suola. Halkaise vaniljatanko, kaavi sisus maidon joukkon ja lisää myös halkaistu tanko.
- Kuumenna maito kiehuvaksi ja lisää riisi. Hauduta miedolla lämmöllä aika-ajoin sekoittaen noin tunnin ajan. Anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista vaniljatanko.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele puuron joukkoon yhdessä paahdettujen manteleiden kanssa.
Kirsikkakastike
- Laita kirsikat, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää perunajauhon joukkoon tilkka kylmää vettä ja sekoita hyvin.
- Kaada perunajauhoseos ohuena nauhana kiehuvaan liemeen ja sekoita hyvin.
- Anna seoksen pulpahtaa ja lisää raastettu sitruunankuori.