1 prk ravunpyrstöjä
1 dl kevyt ranskankermaa
2 rkl silputtua tilliä
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
2 ruukkua salaattia
1 kurkku
2 rkl silputtua tilliä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl oliiviöljyä
2 avokadoa
2 keitettyä kananmunaa
Tarjoiluun: saaristolaisleipää
- Valuta ravunpyrstöt. Silppua tilli ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää ripaus sokeria, jos on liian hapanta. Lisää ravunpyrstöt.
- Pese kurkku ja halkaise. Koverra siemenet lusikalla ja leikkaa vinottaisia viipaleita. Halkaise avokadot ja koverra, leikkaa paloiksi. Silppua tilli. Keitä kananmunat n. 8 minuuttia.
- Valuta kulhon pohjalle sitruunanmehua ja öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tilli, avokadot, revitty salaatti ja kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään, jotta maut yhdistyvät.
- Jaa salaatti neljälle lautaselle. Lusikoi ravunpyrstökastiketta päälle ja koristele halkaistulla kananmunalla. Tarjoile saaristolaisleivän kanssa.