500 g tuoreita raparperinpaloja
7 dl vettä
2 dl seljankukanmehua
½ sitruunan kuori
2dl vaaleaa ruokosokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
½ dl vettä
Mascarponevaahto
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
1 munankeltuainen + 4 rkl sokeria
1 rkl punssia
½ vaniljatangon sisus
1 valkuainen
- Kuori ja paloittele raparperi. Keitä sitruunankuoripalaa 5 minuuttia makeassa mehussa ennen kuin lisäät raparperipalat.
- Keitä raparperi pehmeäksi, suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Tarkista makeus.
- Kaada kulhoon ja ripottele kiisselin pinnalle hieman sokeria. Jäähdytä ja nouki sitruunankuori pois kiisselistä.
- Valmista mascarponevaahto: Vaahdota keltuainen sokerin kera, lisää mascarpone ja mausta punssilla ja vaniljalla. Vaahdota valkuainen ja lisää se mascarponevaahtoon varovasti. Jäähdytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa.
- Annostele kiisseli jälkiruokakulhoon ja tee lusikalla mascarponepallo kiisselin päälle.