500 g raparperia
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl light muscovado -sokeria
Murutaikina
2 dl kaurahiutaleita
1 pussi (80 g) rouhittuja hasselpähkinöitä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl light muscovado -sokeria
150 g voita tai margariinia kuutioituna
Pinnalle
muutama mansikka viipaleina
-
Kuori ja kuutioi raparperit. Laita raparperikuutiot siirapin ja sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, jotta raparperi kypsyy ja pehmenee.
-
Ota kattila liedeltä. Sekoita murutaikinan ainekset keskenään monitoimikoneessa. Taikinasta muodostuu isoja kokkareita.
-
Jaa raparperiseosta uuninkestäviin annoskulhoihin ja ripottele murutaikinaa päälle. Paista +200 °C:ssa, kunnes taikina on saanut väriä.
-
Tarjoile piiraat haaleana, koristele halutessasi muutamalla viipaloidulla mansikalla ja tarjoile vaniljajäätelön kera.