Taikina
4 dl karkeita vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
150 g voita
4 rkl jääkylmää vettä
Täyte
350 g raparperinversoja pieninä kuutioina
1 dl vaaleaa ruokosokeria
mantelilastuja
50 g voita
Kuorrutus
Sulatettua Valrhona Dulcey* -suklaata
- Sekoita raparperikuutiot ja sokeri.
- Valmista taikina monitoimikoneessa. Laita jauhot ja sokeri kulhoon, sekoita. Lisää kuutioitu kylmä voi ja pyöritä koneessa kunnes seos on ryynimäinen. Lisää jääkylmä vesi yhdellä kertaa ja pyöritä vielä muutama sekunti.
- Tarteletit leivotaan ilman vuokia leivinpaperilla peitetyllä pellillä. Siirrä taikina leivinalustalle ja jaa 12–14 osaan. Kauli pieniksi, pyöreähköiksi levyiksi. Laita pieni keko (n. 2 rkl) täytettä jokaisen keskelle ja nypi reunat karjalanpiirakan tapaan. Ripottele hieman mantelilastuja päälle ja laita ohut voinokare viimeisenä. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Kasta haarukka sulaan suklaaseen ja kuorruta jäähtyneen pikkupiirakan pinta suklaaviiruilla.
*Valrhona Dulcey on karamellisoitua valkoista suklaata